Lilja Maria H. Guthu (Foto: Knips)
Breaking news

Kombinasjonen av martech og proptech får Schibsted til å bla opp millioner

Schibsted Ventures går nå inn i Knips med 10 millioner i frisk kapital.

Knips tilbyr et verktøy som lar eiendomsutviklere kommunisere direkte til sine potensielle kjøpere på tvers av kanaler.

Verktøyet hjelper dermed til med å holde på kundenes interesse i kompliserte kjøpsprosesser som ofte tar lang tid.

CEO i Knips, Lilja M. H. Guthu er svært fornøyd med å få Schibsted Ventures med på eiersiden.

– Et eiendomsprosjekt varer som regel over en lengre periode, og det er utfordrende for utviklerne å holde på interessen og engasjementet til mulige kunder. Normalt settes det opp nyhetsbrev eller direkte kontakt. Ulempen er at det hverken er effektivt eller målbart. Knips har løsningen på problemet alle i bransjen sliter med, sier Guthu.

Mer nøyaktig kommunikasjon

Samtidig går investorgruppen Blommenholm inn med 5 millioner kroner. I tillegg har de ansatte i Knips investert et betydelig beløp, opplyses det i en pressemelding fra Knips og Schibsted. Totalt har det blitt hentet inn 16,5 millioner kroner i emisjonen, erfarer Martech24.

Målet er at Knips skal erstatte nyhetsbrevene som sendes ut til de potensielle kjøperne.

– Alle kjenner til at slike utsendelser treffer dårlig, og ingen liker hverken å skrive eller lese de. Med Knips treffer eiendomsutviklerne mer nøyaktig med sin kommunikasjon og kan utnytte potensialet i interessentene de har.

– Helt unike data

Ifølge Guthu er likevel det aller mest interessante alle de dataene som samles inn i disse prosessene.

– Innsikten som skapes fra såkalte leads etter at de har meldt interesse er nemlig svært verdifull for eiendomsprosjekter. Bruker de Knips vil vi kunne tilby kunnskap om interessentene, og hvordan prosjektene treffer best. Vi sitter på helt unike data som vil gjøres tilgjengelig for våre kunder.

Midlene som hentes inn ved emisjonen, skal brukes til nyansettelser, opplyser Knips.

Schibsted er godt fornøyd med å ha sikret seg aksjer i det fremgangsrike selskapet.

– Gründere som kjenner en bransje så godt som Knips kjenner eiendomsbransjen, og som kombinerer dette med unik teknologikompetanse, er en oppskrift på suksess. Og når gründerne sitter på denne oppskriften, går det gjerne raskt fremover, sier investeringsansvarlig Mats Staugaard i Schibsted Ventures.

David Isak Hansen (CTO & Co-founder Knips), Mats Staugaard (Investment manager Schibsted Ventures), Lilja Maria H. Guthu (CEO og Co-founder Knips), Christian Horn Hanssen (Investeringsansvarlig Schibsted Ventures).
Commercial on Martech