Sebastian Siemiatkowski fra Klarna (Foto: Klarna)
Breaking news

Kundene strømmer til i tusentall, men nå raser verdien på selskapet

Klarna, som i fjor ble verdsatt til 45 milliarder dollar eller tilsvarende 441 milliarder norske kroner, vurderer å hente frisk kapital. Det blir en tøff oppgave for toppsjefen Sebastian Siemiatkowski.

Så sent som i februar begynte ryktene å svirre om en kapitalinnhenting i Klarna med en verdsettelse mellom 50 og 60 milliarder dollar.

Med den pågående nedgangen i finansmarkedet, noe som har rammet mange teknologiselskaper hardt, virker den verdsettelsen ikke lenger særlig realistisk.

Dagens Industri har vært i kontakt med flere kilder med god innsikt i Klarna som bekrefter opplysningene. Den svenske nettavisen referer også til en anonym kilde som er deleier i selskapet.

– Vi har nylig fått henvendelser fra aktører som ønsker å kjøpe ganske store aksjeposter. Da har det handlet om prisnivåer som er rundt 20 prosent lavere enn en verdivurdering på 40 milliarder dollar.

Ifølge Wall Street Journal er det snakk om å forsøke og hente cirka 1 milliard dollar i frisk kapital.

Samtidig er alt ikke bare sorgen i Klarna. Ifølge Ehandel.se brukes Klarna nå av 150 millioner kunder globalt. Totalt er 400 000 ehandlere nå tilknyttet betalingsleverandøren.

Commercial on Martech