Mange retailere gjør grunnleggende feil i markedsføringen, hevder ehandelsprofil
Pelle Pettersson fra Omniarch er ikke i tvil. Mange ehandlere der ute kunne gjort det mye bedre, hvis de jobbet smartere med sin markedsføring.
Mange retailere gjør grunnleggende feil i markedsføringen – ofte er til og med Google Analytics ikke satt opp riktig. Kampanjetenkning lever fortsatt fra tiden før digitaliseringen, i stedet for å vise annonser når kundene er ivrige etter å handle.
Riktig markedsføringsmiks for ehandlere handler om å måle alle kanaler og investere i de kanalene som er lønnsomme. Og alle burde være litt cowboyer og tørre å prøve kanaler som TikTok som fortsatt er billig.
I denne episoden av podcasten Ehandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Pelle Pettersson, administrerende direktør og grunnlegger av konsulentbyrået Omniarch. Pelle Pettersson har startet flere ehandelsbedrifter og har jobbet som e-handelssjef i selskaper som Cervera og Ur & Penn.
Ehandlere bør analysere hvilke produkter som skaper lojalitet og vurdere markedsføringen basert på en estimert levetidsverdi for kundene. Når annonsering er lønnsom, bør vi ikke sette noen budsjettbegrensninger. Og vi bør sammenligne lønnsomheten til ulike markedsføringskanaler – for å plassere pengene der de gjør mest nytte.
Vi må jobbe mer med CRM og marketing automation, men der bør vi fokusere på å gi fordeler til kundene fremfor å selge. To uker etter at vi selger en stekepanne, kan vi sende ut innhold som lærer kundene hvordan de skal ta vare på stekepannen.
Vi er gode på ehandel i Norden, men samtidig er det ikke uvanlig at ehandelsselskaper har satt opp Google Analytics feil og dermed jobber med feil data.
Prisen på Facebook Ads, som ofte er den viktigste mediekanalen, har steget ettersom flere ønsker å kjøpe eksponering mot brukere som bruker mindre og mindre tid på Facebook. Derfor kan det være verdt å prøve for eksempel Tiktok, hvor det fortsatt er billig å kjøpe reklame.
Pelle Pettersson etterlyser en cowboymentalitet der vi tør å prøve nye ting i stedet for å jobbe med modeller fra tiden før digitaliseringen.