Carsten Boldt i Just Eat (Foto: Just Eat)
Breaking news

Last mile-gigant setter på brekket og gir opp Norge etter store tap

Det nederlandske selskapet Just Eat trekker seg ut av Norge allerede 1.april. Den mislykkede norske satsingen har kostet flesk.

Just Eat ansees for å være en av Europas ledende last mile-leverandør av mat, men i Norge har de ikke fått det til som ønsket. Kampen mot Foodora og Volt ble for tøff.

Selskapet har hovedkontor i Amsterdam. Just Eat slik vi kjenner det i dag ble etablert i januar 2020 ved å samle to av verdens matleveringsfirmaer, nemlig nederlandske Take​away​.com (grunnlagt i 2000) og danske Just Eat (grunnlagt i 2001).

Allerede 1.april forlater det dansk-nederlandske selskapet Norge.

Det samme gjør de på det portugisiske markedet. Totalt har Just Eat tapte omtrent hundre millioner kroner til sammen i Norge og Portugal.

Nå vil Just Eat fokuserer mer på markeder der de allerede er sterke, opplyser selskapet i sin ferske årsrapport der Norges-exiten ble offentliggjort.

Just Eat har selv ikke sagt stort om sin norske nedtur, men Carsten Boldt som leder Just Eat i Norge og Danmark sier følgende til Dagens Næringsliv.

– Dette fordi konsernet ønsker å prioritere investeringer og ressursbruk på markeder hvor Just Eat allerede er markedsleder, eller hvor de er nærmere å bli det enn hva tilfellet er i Norge. Konsernet ønsker også å satse på markeder hvor det samlede potensialet for levering av takeaway er større.

Commercial on Martech