Alexis Priftis fra Instabox og Fredrik Hamilton fra Budbee (Foto: Pressefoto)
Breaking news

Last mile-eksperter slår seg sammen og danner Instabee

De to last mile-selskapene Instabox og Budbee, slår seg sammen under et nytt holdingselskap, Instabee.

Instabox ble grunnlagt i Stockholm i 2015, og leveransene til pakkeskap ble raskt et populært leveringsalternativ for mange svensker. Instabox la til hjemmeleveranser til sitt leveransetilbud i 2021 og opererer i dag i fem land (Sverige, Norge, Danmark, Nederland og Tyskland).

Budbee ble grunnlagt i 2016 med et første fokus på å gjøre hjemmelevering smartere, raskere og mer praktisk for forbrukerne. Budbee la til pakkebokser i 2020 og opererer i dag i fem land (Sverige, Finland, Danmark, Nederland og Belgia).

Nå slår de to selskapene seg sammen.

I det nye selskapet vil Budbees grunnlegger, Fredrik Hamilton, overta stillingen som administrerende direktør og Instaboxs grunnlegger, Alexis Priftis, blir administrerende styreleder.

– Jeg har vært langsiktig i planene mine siden starten, og dette trekket er en fantastisk mulighet til å skape noe virkelig betydelig. Jeg har selvfølgelig fulgt Instabox tett gjennom årene, og jeg er imponert over reisen deres. Dette føles som en perfekt match, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle mine nye kollegaer. Vi vil oppnå store ting sammen, sier Fredrik Hamilton i en pressemelding.

Det nye sammenslåtte selskapet er verdsatt til 18 milliarder SEK, og gründerne vil sammen med Kinnevik være de største investorene.

Det nye sammenslåtte selskapet er verdsatt til 18 milliarder SEK, og gründerne vil sammen med Kinnevik,
være de største investorene. På eiersiden finner vi også blant annet Creades, EQT, Verdane, AMF, Stena Sessan, H&M, CNINordic og Tham Invest.

Commercial on Martech