Thomas Zanzinger fra Inriver (Pressefoto / Fotomontasje)
Breaking news

Årets største nordiske martech-handel er et faktum – Amerikansk investor blir største eier i PIM-selskap

PIM-selskapet Inriver får inn Thomas H. Lee Partners (THL) som største eier.

– Dette er en milepæl for Inriver, våre kunder, partnere og investorer, sier Thomas Zanzinger, administrerende direktør i Inriver i en pressemelding.

Inriver leverer såkalte PIM-systemer som forenkler arbeidet med produktinformasjon for blant annet kjeder, merkevarer og nettbutikker. Totalt har selskapet cirka 700 kunder i Europa og Nord-AMerika fordelt på 2000 merkevarer.

Ved utgangen av 2020 hentet Inriver inn 284 millioner svenske kroner i frisk kapital fra aktører som Lugard Road Capita, Verdane, Industrifonden og Roosgruppen. Da ble Inriver verdsatt til 1,7 milliarder svenske kroner.

Nå har verdien økt kraftig. Hvor mye Inriver nå er verdsatt til er ikke offentliggjort, men Breakit spekulerer i en pris rundt fire milliarder svenske kroner. Mens Dagens Industri skriver “minst fire milliarder” med henvisning til medgründer Johan Boström. Til den svenske avisen antyder han imidlertid at han har større ambisjoner enn som så.

– Det ville vært morsomt å gjøre dette til en svensk «unicorn». Det er innen rekkevidde nå.

Inriver og deres eiere skriver heller ikke noe i sin pressemelding om hvor mye penger som nå tilføres selskapet. Men flere svenske medier antyder at er investert 4 milliarder svenske kroner i selskapet, hvorav en mindre del av pengene skal brukes til å kjøpe ut eksisterende investorer. Det gjør dette til årets klart største martech-avtale så langt i år.

Blant investorene som nå forsvinner ut finner vi Zobito, Roosgruppen og Industrifonden. Verdane blir derimot værende som nest største eier. Aller størst blir altså det amerikanske VC-selskapet Thomas H. Lee Partners.

– Det er et bevis på viktigheten av produktinformasjon siden det er et grunnlag for moderne handel. Vi er glade for å vokse og skalere i Nord-Amerika og over hele Europa for å møte utviklende markeds- og kundekrav med investeringen fra THL, sier Zanzinger.

Ifølge Dagens Industri økte Inriver i fjor omsetningen med 66 milloner svenske kroner til 310 millioner.

Commercial on Martech