Mikael Holmqvist, administrerende direktør i Knapp i Sverige, Hilda Hultén, redaktør i magasinet Dagens Logistik og Tobias Henriksson, prosjekt- og salgssjef i Knapp i Sverige. (Foto: Ehandelstrender)
Podcast med kommersielt innhold

Finns det ansatte på fremtidens lager?

Lagerautomatisering er ikke noe nytt, men de kraftig økende volumene innen ehandel har skapt en automatiseringsbølge her i nord.

Norden ligger langt fremme på lagerautomatisering sammenlignet med både USA og Asia.

Spørsmålet er om det blir så mange ansatte på fremtidens lager. I fremtiden vil programvareutvikling og kunstig intelligens skape mer fleksible automatiseringsløsninger. Og automatisering vil stille nye krav til hele logistikksystemet vårt i fremtiden, som for eksempel leveringer døgnet rundt.

I denne tredje og siste episoden av automasjonsskolen snakker programleder Urban Lindstedt med Mikael Holmqvist, administrerende direktør i Knapp i Sverige, Hilda Hultén, redaktør i magasinet Dagens Logistik og Tobias Henriksson, prosjekt- og salgssjef i Knapp i Sverige.

Dette er et betalt samarbeid mellom podcasten Ehandelstrender, magasinet Dagens Logistik og automasjonsleverandøren Knapp. Martech24 er mediepartner.

Om du ønsker å høre del 1 og 2 i denne serien, finner du dem her:

Vi gleder oss til å lære om hvordan fremtidens automatiserte lager vil se ut, og hvordan det påvirker varetilgangen og kompetansebehov. Vi snakker også om fordelene med omni-lag.

Maskinvaren i automasjonsløsninger vil selvsagt endre seg i fremtiden, men de store endringene vil skje på programvaresiden. Her kan valget koordineres og strømlinjeformes ved hjelp av AI. Allerede i dag jobber Knapp med AI for å løse vanskeligheter som å få plukkerobotene til å kunne plukke ulike typer produkter. Her kan du bruke erfaring fra et lager i Australia i Värnamo.

Automatiseringsløsninger kan også implementeres på for eksempel ubemannede bensinstasjoner slik at kundene kan kjøpe ordinære produkter samtidig som tankene da leveres med roboter. Dette er hva Knapp gjør i Østerrike i dag. Automatisering gjør det også enklere å prioritere bestillinger fra kunder i lojalitetsprogrammer eller de som betaler ekstra for raskere leveranser.

Omnikanalhandel blir mer vanlig, det er ikke bare tradisjonelle forhandlere som går over til e-handel, men også rene e-forhandlere som skaffer seg butikker eller mindre oppfyllelsessentre. Det skaper både nye muligheter innen automatisering hvor man kan balansere arbeidstopper mot hverandre innen e-handel og detaljhandel. Det gir også fordeler å unngå å lagre de samme produktene i forskjellige varehus.

Commercial on Martech