Freddy Sobin fra XXL (Foto: XXL)
Breaking news

Ehandelseksperten Freddy Sobin tar over ansvaret i en av Nordens største kjeder

Sportskjeden XXL har ansatt svenskeFreddy Sobin (41) som ny konsernsjef.

Freddy Sobin er idag konsernsjef i KICKS Group, en stilling han har hatt siden 2018. KICKS er en ledende nordisk forhandler av kosmetikkprodukter med 230 butikker i Sverige, Norge og Finland og sterk digital tilstedeværelse og vekst.

– Freddy er et av de største talentene i nordisk varehandel, og spesielt når det kommer til netthandel og omnikanalstrategier. Han har bred erfaring, solide resultater og er også en respektert leder. Det var akkurat dette vi så etter da vi startet søket etter en ny konsernsjef. Vi er veldig tilfreds med at Freddy har takket ja til å komme til XXL, sier Hugo Maurstad, styreleder i XXL.

Sobin er utdannet som Master of Business and Administration fra Handelshögskolan i Stockholm. Tidligere har han dessuten vært konsernsjef i Consortio Fashion Group, med Bubbleroom som den mest kjente merkevaren, i nesten syv år.

I tillegg har Sobin også lang erfaring fra styrerommet. Han sitter i dag i styret for Svensk Handel, Svenskt Näringsliv og hos fremgangsrike retailselskaper som Salling Group i Danmark og Bubbleroom i Sverige. Han har også vært styreleder for Outnorth i nærmere fem år og kjeder dermed sportsbransjen godt.

– XXL-konseptet er unikt og selskapet har bygget opp en sterk markedsposisjon i Norden de siste 20 årene. Helse og velvære er sterke megatrender i samfunnet vårt. Med mer enn 90 fysiske butikker, og Nordens største sportsbutikk på nett, er XXL godt posisjonert for å dra nytte av disse trendene. Når man har et så sterkt fundament er det også gode muligheter for å ta selskapet til neste nivå, sier Sobin.

Stein Eriksen, som for tiden fungerer som konsernsjef i XXL, vil gå tilbake til sin stilling som finansdirektør når Sobin er på plass senest i mai neste år.

– Jeg er allerede en lidenskapelig kunde. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med XXL fra innsiden, møte nye kolleger og forstå kulturen. Jeg ser frem til å sette igang i fullt firsprang når jeg er på plass neste år, legger han til.

Commercial on Martech