Fra venstre: Frida Lillebøe og Morten Borge fra Ferd og John Kårikstad (Forte Digital) Foto: Pressefoto
Breaking news

Ferd ny storeier i tech-byrå – to gründere selger sine aksjer

Ferd, et av Norges ledende investeringsselskaper, har kjøpt 28 prosent av den fremgangsrike byrået Forte Digital.

Forte Digital er et konsulentselskap spesialisert innen teknologi, digitalisering, innovasjon og rådgivning. Selskapet har siden oppstarten i 2017 vokst til mer enn 350 ansatte på tvers av Norge, Polen, Danmark og Tyskland. Forte Digital omsatte i 2022 for 284 millioner kroner, opp fra 185 millioner kroner fra 2021.

– Vi har hatt mange interessenter på døren som har ønsket å kjøpe Forte Digital, men vi har ikke vært til salgs. Etter seks år ønsker nå noen av aksjonærene våre å selge noen aksjer, og da er vi veldig glade for å ha funnet en god løsning med Ferd., sier John Kårikstad, gründer og daglig leder i Forte Digital.

Ifølge Kampanje er det snakk om to ikke navngitte aksjonærer som selger alle sine Forte-aksjer, men som fortsatt blir værende som ansatte i selskapet.

– Betydelige vekstmuligheter

Ferd har i dag eierskap i en rekke andre teknologiselskaper, blant andre Mnemonic, Simployer, Norkart og Trifork.

Morten Borge, CEO i Ferd, er imponert over Forte Digitals kundeliste, leveranser og vekst.

– Vi har fulgt Forte Digital en stund og er imponert over den enorme utviklingen selskapet har hatt på kun seks år. Gjennom vårt eierskap ser vi fram til å bidra til videre vekst i Norge og Europa. Forte Digital har en solid kundeliste og har åpenbart kompetanse markedet etterspør. Samfunnet skal digitaliseres ytterligere og vi har sterk tro på at det er betydelige vekstmuligheter også utenfor Norge, spesielt i Tyskland og resten av Norden, sier CEO i Ferd, Morten Borge.

Konsulentselskapet har spesialisert seg på å bygge digitale plattformer for å unytte store mengder data. I 2022 etablerte de nye kontorer både i Danmark og Tyskland. Kårikstad forteller at Forte Digital har store ambisjoner internasjonalt.

– Med Ferd som ny medeier får vi større muligheter til å vokse raskere ute i Europa. Vi jobber mot å gjøre nye oppkjøp allerede i år og vi fremskynder planene vi har om å finne nye land vi kan etablere oss i.

NorgesGruppen blir værende

Forte Digital har i dag store norske virksomheter som OBOS, NAF, Farmasiet, Måsøval og NorgesGruppen på kundelisten. Sistnevnte eier også 10 prosent av Forte Digital.

– NorgesGruppen er også er viktig eier i Forte Digital og vår største kunde. NorgesGruppen er en av de aller beste i Norge, men også i Europeisk målestokk, på å tilby relevante og personaliserte digitale tjenester gjennom smart bruk av kundedata, sier Kårikstad.

– Vi ser også et stort potensial for vekst innen nye bransjer, for eksempel innen havbruk og industri. Digitaliseringen av samfunnet vil fortsette med uforminsket styrke og i den utviklingen skal vi spille en sentral rolle, sier Kårikstad.

Commercial on Martech