Flowbox og Photoslurp slår hodene sammen (Foto: Pressefoto)
Breaking news

Norsksvensk UGC-selskap fusjonerer med spansk konkurrent

Det norsksvenske SaaS-selskapet Flowbox, som hjelper bedrifter å gjenbruke sine kunders sosiale medieinnhold, fusjonerer med spanske Photoslurp.

Flowbox ble grunnlagt i 2016 i Sverige. De har utviklet en plattform som lar bedrifter bruke sine kunders sosiale medieinnhold i sine egne kanaler.

I februar 2020 investerte norske Viking Venture 80 millioner svenske kroner i selskapet for å akselerere ekspansjonen gjennom organisk vekst og oppkjøp.

Nå har det svensknorske selskapet slått seg sammen med spanske Photoslurp.

– Photoslurp er en veldig god match for oss. De er en stor aktør i Europa og Sør-Amerika, noe som kompletterer vår tidligere kundebase godt. Sør-Amerika blir et helt nytt marked for oss. Selskapet har også utviklet en lignende plattform, som gjør integrasjonsarbeidet smidig. Vi migrerer nå Photoslurps mer enn 300 kunder, noe som vil øke vår totale kundebase til over 850 kunder i 40 land, sier Marcus Carloni, administrerende direktør i Flowbox i en pressemelding.

Etter fusjonen med Photoslurp vokser Flowbox fra 25 til 70 ansatte, fordelt på kontorer i Stockholm, Amsterdam og Barcelona.

Kunder hos Flowbox inkluderer Björn Borg, Casall og Outnorth. Mens noen av Photoslurps kunder er United Colors of Benetton, KARL LAGERFELD og Havaianas.

– Det er store likheter mellom Flowbox og Photoslurp, både teknisk, kommersielt og kulturelt. Ved å fusjonere skaper vi synergieffekter som legger grunnlaget for fortsatt sterk vekst. Ikke bare i Europa, men globalt, sier Eulogi Bordas Casas, administrerende direktør i Photoslurp og fremtidig Chief Revenue Officer i Flowbox.

Det nye selskapet vil ha en årlig tilbakevendende omsetning (ARR) på 80 millioner svenske kroner.

Commercial on Martech