Marcus Carloni fra Flowbox (Foto: Flowbox)
Nyhet

Ny stor eier i norsksvensk UGC-selskap når gründer selger aksjer for millioner

Svensknorske Flowbox får en ny storeier når gründer Marcus Carloni selger seg ned.

Flowbox har utviklet en plattform som lar bedrifter søke etter det som skrives om dem i sosiale medier og gjenbruke det i markedsføringen. Kunder inkluderer Björn Borg, Casall og Outnorth. Selskapet konkurrerer med blant annet den svenske nykommeren Cevoid.

VC-selskapet Subvenio Invest og Jan Gottlander kjøper Flowbox-aksjer for 11 millioner kroner. Det er gründeren og tidligere administrerende direktør Marcus Carloni. Gottlander som selger seg ned.

Fra før av har Flowbox Viking Venture 80 millioner svenske kroner i selskapet. I fjor fusjonerte selskapet med et tilsvarende selskap i Spania, Photoslurp.

– Flowbox er et spennende selskap som har vist en imponerende utvikling siden oppstarten og jeg ser frem til å støtte ledelsen i saker som gå til markedsstrategi, produktutvalg og rekruttering, sier Jan Gottlander i en pressemelding.

Selskapet har i dag kontoret Stockholm, Barcelona og Amsterdam og 65 ansatte. I pressemeldingen opplyser selskapet at de har en ARR (årlig gjentakende lisensinntekt) på 85 millioner svenske kroner.

Selv etter avtalen er grunnlegger Marcus Carloni fortsatt majoritetseier.

Commercial on Martech