Peter Lauring fra ECIT (Foto: Pressefoto)
Nyhet

Har kjøpt over 140 selskaper – nå sluker de norsk ehandelsleverandør

Danske Peter Lauring og ECIT har sikret seg kontrollen på norske ehandelsbyrået Kreatif.

ECIT AS er en betydelig aktør innen økonomi- og IT, takket være en offensiv oppkjøpsstrategi. Siden selskapet ble etablert i 2013 har selskapet kjøpt over 140 selskaper, hvorav flere senere har fusjonert.

ECIT kjøper nå 55,37 % av aksjene i Kreatif, med opsjon på 43 % av de resterende aksjene i selskapet. Oppkjøpet er gjort opp dels kontant, dels med egne aksjer.

– Oppkjøpet styrker ECITs kompetanse og kundeleveranser innen digitale nettløsninger og e-handelsløsninger. Vi er glade for å ønske kunder og ansatte i Kreatif velkommen til ECIT, sier Peter Lauring, administrerende direktør i ECIT i en børsmelding.

Kreatif som er lokalisert i Moss, er leverandør av ehandelsløsninger. Løsningene er laget gjennom egen programvare kalt Frigg som er en fullskala headless ehandelsplattform. Kreatif lager alt fra enkle landingssider til større, avanserte og skreddersydde nettbutikker. Kreatif er eksperter innen dataintegrasjon og Frigg brukes som en integrasjonsmotor. Kreatif har 11 ansatte og omsatte for 12 millioner kroner i 2022.

Commercial on Martech