Kathrine Saastad fra Diar (Foto: Pressefoto)
Nyhet

Felles norsk adtech-satsing rendyrkes som teknologiselskap

Aller Media og Amedia endrer strategi for sin felles adtech-satsing.

I 2019 slo Aller Media og Amedia sine ressurser sammen og lagde et felles selskap med 50/50-eierskap som et svar på konkurransen fra Google, Facebook og den lokale mediegiganten Schibsted.

Da både Aller Media og Amedia bruker innloggingstjenesten aID, har Diar hatt tilgang med store mengder data om norske mediebrukere.

Gjennom Diar får deres kunder tilgang på over 140 nettsteder hos Aller Media og Amedia med aID data, med en ukentlig dekning på 3,6 millioner lesere med førstepartsdata på 2,1 millioner innloggede lesere. På nettstedlisten finner vi blant annet store nettaviser som Dagbladet og Nettavisen, samt lokale nettaviser som Avisa Oslo og Lofotposten.

Nå melder Kampanje at de to eierne har lagt en ny strategi for Diar, der Aller Media og Amedia overtar annonsesalget, mens Diar skal rendyrkes som teknologiselskap.

– Rollene blir mer rendyrket fremover, Diar skal fokusere og konsentrere seg om utviklingen av annonseteknologien, mens det kommersielle sentreres hos Aller og Amedia. Diar fortsetter dialogen med mediebyråene og annonsørene, men da med utgangspunkt i teknologi og løsningene i markedsplassen. Aller og Amedia vil ha dialogen om egne produkter og verdiforslag som de har i markedsplassen, sier administrerende direktør Kathrine Saastad hos Diar til Kampanje.

I dag har Diar seks ansatte, men flere utviklere er på vei inn i adtech-selskapet.

Commercial on Martech