Even Ødegård & Eiving Bodding fra Markedsføringspodden
Podcast

Historietime: Diamonds are forever

Hvorfor er det egentlig en diamant på forlovelsesringen? I denne episoden ser Markedsføringspodden nærmere på akkurat det.

På 30-tallet var det uvanlig å ha forlovelsesring med noen som helst form for edelsten på, og i tilfelle var det sjelden en diamant. Holdningen blant kvinner den gangen var at det var sløsing med penger. Det var utfordring for diamantgiganten De Beers som i lang tid har vært en av verdens største diamantforhandlere. Med sin posisjon på markedet hadde de stor interesse av å få økt interessen for forlovelsesringer med diamanter.

Ved hjelp av et reklamebyrå startet de et arbeid i 1938 med å bearbeide markedet. Både menn og kvinner måtte forstå at en dyr og stor diamantring var viktig for å vise at man er engasjert i forholdet man er i.

The Beers brukte allerede den gang mye penger på produktplassering og influencer marketing. PR og betaling til journalister som skrev om kjendiser som giftet seg, var også en del av verktøykassa.

Et annet triks var at de kommuniserte at en forlovelsesring burde koste en månedslønn. Kanskje var det ikke noe alle gjorde i praksis, men ved å ha et sånt utgangspunkt får du løftet betalingsvilligheten (forankringseffekt).

Commercial on Martech