1 av 4 Coopmedlemmer betaler nå med mobilen, forteller Kristian Bjørseth, leder Finansielle tjenester & ID i Coop Norge. (Foto: Coop)
Breaking news

Dagligvaregiganten var først ute på egen mobilbetalingsapp – nå har de 500 000 brukere

Coop lanserte i 2019 som første dagligvareaktør i Norge sin egen mobilbetalingsløsning, Coopay.

Siden lanseringen av Coopay har bruken ifølge Coop steget “jevnt og trutt” og nå har en halv million nordmenn tatt appen i bruk, mens antallet transaksjoner har passert 31 millioner.

12 prosent av omsetningen fra Coop medlemmene ble betalte med mobilen i fjor, det er en økning på 75 prosent fra 2020. Fra pandemien startet i mars 2020 har bruken av Coopay økt med nesten 290 prosent.

– Det er fantastisk å se at såpass mange kunder har tatt betalingsappen i bruk og at mange bruker den svært hyppig. Målet var å gjøre handleopplevelsen enklere og mer effektiv, ved blant annet å gjøre det mulig å dra på handletur ved kun å ha med mobilen. Stadig flere oppdager dette og vi jubler over å ha passert en magisk grense på en halv million brukere, sier Kristian Bjørseth, leder Finansielle tjenester & ID i Coop Norge i en pressemelding.

12 prosent av omsetningen fra Coop medlemmene ble betalte med mobilen i fjor, opplyser Coop.

 I overkant av 150.000 nordmenn hadde tatt Coopay i bruk da samfunnet stengte ned i mars 2020. Skjerpede smittevernstiltak ga et kraftig løft for interessen. Nå er det registrert 540.000 brukere.

– Vi så en kraftig økning i antallet brukere i ukene etter nedstengningen, da dette for mange var den tryggeste betalingsmetoden. Deretter stabiliserte veksten seg og antallet har økt jevnt gjennom hele pandemien, sier Bjørseth.

 Om lag halvparten av brukerne er kunder under 40 år og flest i de største byene. Flest kjøp skjer i Coops lavpriskjede Extra, der de også registrer den høyeste andelen Coopay-betalinger av den totale medlemsomsetningen blant Coops kjeder.

Commercial on Martech