Kristian Bjørseth, leder Finansielle tjenester & ID i Coop. (Foto: Coop Norge)
Nyhet

Nesten 1 av 10 kroner går nå via betalingsapp hos den norske giganten

Siden Coop, som første dagligvareaktør i Norge, lanserte sin egen mobilbetalingsløsning Coopay i 2019, har bruken steget jevnt.

Med Coopay kan kundene betale for varene og samtidig registrere medlemsfordeler i alle Coops butikker ved å scanne en QR-kode i Coop-appen på mobiltelefonen. Løsningen innebærer at man slipper å berøre betalingsterminalen eller annen fysisk kontakt i kassen. Ifølge Coop økte bruken kraftig under pandemien og utviklingen har bare fortsatt.

– Med nesten 800 000 registrerte brukere er vi veldig stolte over å være den mest brukte betalingsappen i våre butikker, og at stadig flere får øynene opp for hvor enkelt og sømløst det er å bruke Coopay, sier Kristian Bjørseth, leder Finansielle tjenester & ID i Coop Norge.

Av Coops to millioner medlemmer, er det nesten 800 000 registrerte brukere av Coopay. Coopay står i dag for rundt 14 prosent av daglig medlemsomsetning og cirka 9 prosent av total omsetning​ i Coop sine butikker. Ved utgangen av november var det gjennomført over 19,2 millioner transaksjoner med Coopay, bare i 2022.

Om lag halvparten av brukerne er kunder under 40 år og flest i de største byene. Flest kjøp skjer i Coops lavpriskjede Extra, der de også registrer den høyeste andelen Coopay-betalinger av den totale medlemsomsetningen blant Coops kjeder.

Commercial on Martech