Erik Droh (t.v), Totte Jönsson og Viktor Atterlönn (Foto: Cevoid)
Breaking news

Trio henter penger til UGC-startup

Stadig flere nettbutikker viser kundenes egne bilder på nett. Nå får trioen i Cevoid støtte fra en rekke investorer.

Så sent som i august i fjor ble Cevoid lansert på det svenske markedet. Selskapet har som mål å gjøre det enkelt å samle inn og vise brukergenererte bilder på egne nettsider. Det som på godt norsk ofte kalles “User generated content” (UGC).

Gründerne bak Cevoid har så langt utviklet SaaS-tjenesten uten ekstern kapital. De har kunder fra 22 land, inkludert merker som Kotn, Kudient, Icebug, BGA og Rockett St George.

For å styrke selskapets videre vekst har Cevoid nå i sommer gjennomført en pre-seed-runde som ble ledet av investeringsselskapet ACVC.

– Å bygge en plattform som muliggjør endringen i UGC og fellesskapsmarkedsføring er en stor mulighet, og Cevoid leder an. Vi ser frem til å jobbe med Cevoids dedikerte team sammen med en gruppe sterke investorer, sier Jacob Gustafsson fra ACVC i en pressemelding.

Meldingen om at Cevoid henter kapital kommer kun få dager etter at den langt større svenske konkurrenten Flowbox offentliggjorde at de slår seg sammen med spanske Photoslurp.

Cevoid avslører ikke hvor mye selskapet nå verdsettes til, men de de avslører i alle fall at i tillegg til ACVC har de fått med seg en blanding av kjente investorer, gründere og ledere fra selskaper som Izettle, Heep, Humble, BGA og Grebban. Også gründeren av Ehandel.se og medgründer av Fyndiq, Dan Nilsson, deltok i emisjonen. Ifølge Breakit skal det totalt være hentet inn 3,3 millioner svenske kroner til Cevoid.

Totte Jönsson, medgründer av Cevoid ser lyst på fremtiden.

– Vi er veldig opptatt av å fortsette å utvikle Cevoids tilbud med verktøy for å engasjere merkenes fellesskap og belønne deres aktive medlemmer. På denne måten kan merkevarer bygge et stort fellesskap av skapere på en helt ny måte og ta ytterligere skritt mot ekte fellesskapsdrevet markedsføring.

Commercial on Martech