(Foto: iStockphoto.com)
Analyse & Innsikt

Interessen for brukergenerert innhold øker – vi gir deg en rask oversikt over nordiske UGC-selskaper

Å bruke brukergenerert innhold på nettsider og i markedsføring blir stadig vanligere.

Vi har sett nærmere på noen nordiske selskaper som satser på innsamling av brukernes eget innhold, ofte omtalt som user generated content (UGC).

La oss begynne i øst. Trustmary er et mellomstort finsk selskap som lar kundene dine gi deg tilbakemeldinger i tekst- og videoform og tillatelse til å bruke kommentarene i din markedsføring.

Et annet selskap i samme gate er den danske giganten Trustpilot. De har bygd sin egen gigantiske database med brukeromtaler. En annen aktør i samme nisje er svenske Reco. Begge disse aktørene tilbyr sine tjenester til et stort antall bransjer og sektorer – inkludert ehandel.

Når vi snakker ehandel, kommer vi heller ikke unna svenske Testfreaks og norske Lipscore som begge vokser raskt med sine løsninger for innsamling av produktomtaler for nettbutikker. Finske Witview kan også nevnes.

Et liknende konsept for restaurantbransjen, er norske Foodback. De hjelper restaurantbransjen å bli bedre basert på tilbakemeldinger fra sine spisende og drikkende gjester.

Om vi så beveger oss over på brukergenerte bilder, er det store svenske selskapet Flowbox‘ vanskelig å komme unna. Men det finnes også en del nordiske konkurrenter, herunder mindre aktører som svenske Cevoid, finske Flockler og danske Ducksuite.

Helt til slutt må selvsagt Appfollow fra Finland nevnes. Med økt interesse for apper til mobiltelefonen har brukergenererte vurderinger av appene blitt en egen nisje, der Appfollow gjør det bra.

Commercial on Martech